Window tinting

Jouw autoruiten tinten (window tinting)

Je wil jouw auto, boot of truck helemaal personaliseren en ook jouw ramen tinten? Dat kan! Bij Carwrapspecialist tinten we alle autoruiten helemaal op maat van jouw wensen. 

 

Waarom je jouw ruiten zou blinderen of tinten

Window tinting heeft verschillende voordelen. Mensen kwamen bij ons om volgende redenen: 

  1. ze willen meer privacy wanneer ze in de auto zitten
  2. veiligheid en bescherming tegen diefstal: zorg dat niemand nog in jouw wagen kan kijken
  3. extra bescherming tegen het zonlicht
  4. extra veilig bij glasbreuk
  5. de looks. Getinte ruiten maken de look van jouw wagen helemaal af! 

 

Mag je jouw autoruiten zomaar tinten? 

Neen. Jammer genoeg niet. De wet voorziet in een aantal beperkingen. Je kan namelijk niet zomaar alle ramen van jouw wagen tinten.

Zo mag je bijvoorbeeld enkel een extra zonlicht werende strook aanbrengen bovenaan je voorruit (hier mag wel tekst in verwerkt zijn, maar ze mag niet reflecteren) en mogen de zijruiten van bestuurder en pasagier niet getint worden (zelfs niet met volledig doorzichtige folie).

De ruiten van de pasagiers achteraan zijn dan weer volledig vrij in te vullen. Je mag ze tinten en blinderen zoveel als je zelf wil. Dit geldt trouwens ook voor jouw achterruit. De enige voorwaarde voor deze achterste ramen: je moet steeds van binnen naar buiten kunnen kijken en je mag natuurlijk andere bestuurders niet hinderen (zo is de maxiamele reflectiegraad vastgelegd op 15%).

Al deze regels worden actief gecontroleerd tijdens de autokeuring. Wij zorgen alvast dat je geheel conform de wetgeving jouw autoruiten tint.

 

Hoe we jouw autoruiten tinten

Onze speciale folie warmen we op en brengen we vervolgens naadloos aan op jouw autoruiten. Deze folie is zeer kwalitatief en makkelijk te onderhouden. Ze is bovendien perfect carwash bestendig. Geen zorgen dus! 

Wil je bovendien jouw wagen, truck of boot wrappen? Ook dan zit je bij ons helemaal aan het juiste adres.